Volgen van een particuliere opleiding: doen of niet?

Overweeg je een studie te volgen bij een particuliere hogeschool, maar twijfel je of een particuliere opleiding de juiste keuze voor jou is? We begrijpen dat dit een belangrijke beslissing is voor je opleiding en toekomst. In deze blog zullen we je voorzien van inzichten en advies om je te helpen bepalen of een particuliere opleiding aan IBHS de juiste keuze is.

 • Kwaliteit van particulier onderwijs;
  • Praktijkgerichtheid
  • Motivatie van studenten
  • Van nu & toekomstgericht
  • Meerdere instapmogelijkheden
  • Kleine groepen
  • Persoonlijke begeleiding
  • Tussentijds overstappen naar particuliere opleiding
  • Studiefinanciering van particuliere opleiding

De kwaliteit van het particuliere onderwijs is beter


Bij Amsterdam HBO Business School geloven we dat de kwaliteit van particulier onderwijs beter is. Met kleinere klassen bieden we persoonlijke aandacht en bevorderen we interactief leren. Onze docenten zijn experts in hun vakgebied, wat de onderwijskwaliteit verhoogt. Bovendien kunnen we ons curriculum snel aanpassen aan de arbeidsmarkt, waardoor je goed voorbereid bent op je carrière. Bij IBHS streven we naar niets minder dan het beste in particulier onderwijs.

 Particuliere opleidingReguliere opleiding
Praktijkgerichtheid X  X
Motivatie  X  X
Van nu & toekomstgericht  X  X
Meerdere instapmogelijkheden  X  X
Kleine groepen (max. 12)  X  X
Persoonlijke begeleiding  X  X

Particuliere studies hebben meer praktijkgericht onderwijs


Particuliere studies onderscheiden zich door hun sterk praktijkgerichte aanpak. Dit betekent dat je niet alleen kennis opdoet, maar ook de vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt om succesvol te zijn in je eerste baan. Bovendien bouw je tijdens je studie waardevolle professionele contacten op, wat je een voorsprong geeft als je de arbeidsmarkt betreedt. Bij IBHS zijn onze particuliere programma’s gericht op de eisen van vandaag en morgen, zodat je optimaal voorbereid bent op de toekomst.

IJverige en gemotiveerde studenten

Particuliere studies verwelkomen ijverige en gemotiveerde studenten, die vastberaden zijn om hun onderwijsdoelen te bereiken. Dit geeft meer kans op succes. In tegenstelling tot reguliere studies, waar veel studenten in het eerste jaar afhaken, zien we bij onze studenten een hogere mate van betrokkenheid en volharding. Dit werkt ook weer motiverend voor jou!

Hoewel particulier onderwijs meestal wat duurder is, zien we dat onze studenten bereid zijn te investeren in hun toekomst en de waarde van hun opleiding begrijpen. Wil je weten wat onze studenten vinden van hun particuliere opleiding bij IBHS? Kijk dan eens naar wat anderen zeggen.

Particuliere opleidingen zijn van nu & gericht op de toekomst

Particuliere opleidingen onderscheiden zich doordat ze actueel zijn en vooruitkijken naar de toekomst. Terwijl reguliere onderwijsprogramma’s soms vakken aanbieden waar je in de praktijk weinig aan hebt, zijn particuliere opleidingen meer gericht op wat er echt toe doet. Ze omarmen innovatie en digitalisering. Hierdoor worden studenten voorbereid op de steeds veranderende eisen van de moderne wereld.

Dus, als je op zoek bent naar een onderwijservaring die zowel het heden als de toekomst omarmt, overweeg dan een particuliere opleiding. Het is een investering in relevante kennis en vaardigheden die je in je carrière kunt toepassen!

Instapmogelijkheden regulier vs. particulier onderwijs

Een verschil tussen particulier en regulier onderwijs is onder andere de flexibiliteit van instapmogelijkheden. In het particulier onderwijs heb je doorgaans meerdere startmomenten, zoals in oktober en januari. Dit betekent dat als je aanvankelijk moeite hebt met een reguliere studie en besluit te stoppen, je met in januari instappen de kans hebt om weer te beginnen met een particuliere opleiding. Deze flexibiliteit kan voordelen bieden, zoals het minimaliseren van studievertraging en het aanpassen van je opleiding aan jouw behoeften en planning. Het is een overweging waard bij het kiezen van het juiste onderwijs voor jouw situatie.

Kleinere groepen en meer studiebegeleiding


Waarom zijn kleinere groepen en studiebegeleiding zo handig? Kleinere groepen, van 8 tot 12 studenten, betekenen meer persoonlijke aandacht en de kans om actiever deel te nemen. Je voelt je meer betrokken en gemotiveerd, wat helpt om beter te presteren. Daarnaast kunnen docenten je specifieke vragen en behoeften beter begrijpen en beantwoorden. Meer studiebegeleiding betekent dat studenten een sterker vangnet hebben om hen te helpen bij het overwinnen van uitdagingen en het behalen van hun doelen. Dit resulteert doorgaans in een hoger slagingspercentage en een betere leerervaring. Deze voordelen maken particulier onderwijs aantrekkelijk voor veel studenten.

Ik wil overstappen naar een particuliere HBO opleiding, kan dat?

Als je overweegt over te stappen naar een particuliere HBO opleiding, dan is het goed om te weten dat dit bij ons zeker mogelijk is.  Zoals eerder benoemd, bieden wij naast de reguliere oktoberinstroom , ook een instapmoment in januari aan. Met de juiste vooropleiding krijg je zelfs de kans op direct in het tweede jaar in te stromen! Wil je meer te weten komen over onze business opleiding en de instapmogelijkheden? Bezoek onze business opleiding pagina voor uitgebreide informatie en details.Hoe zit het met studiefinanciering van een particuliere opleiding?

Vraag je je af of je met een particuliere opleiding nog steeds recht hebt op studiefinanciering? Goed nieuws! Volgens de regels van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), heb je als student recht op studiefinanciering en een studentenreisproduct. Nog interessanter: studenten in particulier onderwijs kunnen over het algemeen meer lenen dan studenten aan reguliere scholen. Houd er wel rekening mee dat dit nog steeds om een lening gaat en dat je het geleende bedrag uiteindelijk moet terugbetalen. Wil je meer informatie over studiefinanciering voor particulier onderwijs? Blijf op de hoogte en bezoek de website van DUO voor de laatste updates en voorwaarden.

Onze conclusie over de regulier en particuliere studies

Een reguliere opleiding heeft zeker zijn voordelen, maar in onze mening wegen deze niet op tegen de voordelen van een particuliere opleiding. Bij IBHS volg je een brede opleiding met meerdere invalshoeken, wat een waardevolle investering voor de toekomst kan zijn. Zeker als je nog niet zeker weet wat je later wilt doen. New Thinking is verwerkt in de particuliere opleiding. Hierbij ben je vrij om zelf keuzes te maken. De praktijkgerichte opleiding geeft je meer vrijheid in de toekomst dan een reguliere opleiding.

Inschrijven voor de open avond

Hulp nodig?