Amsterdam HBO Business opleidingen

HBO business opleiding

Bij het maken van een studiekeuze over hbo-opleiding spelen meerdere factoren een rol. Wat vind je leuk, wat kun je goed en wat kun je na je studie met je diploma op zak gaan doen? Bij IBHS vinden we het belangrijk dat het geleerde in de praktijk toe te passen is. Neem een kijkje in jouw toekomst en maak kennis met het bedrijfsleven tijdens de hbo business opleiding aan IBHS.

IBHS: Vernieuwend Businessonderwijs

De business opleiding bij IBHS

Als je de business opleiding bij IBHS volgt, doe je een brede kennis op waardoor je in de toekomst veel kanten op kunt. Tijdens de BBA-opleiding maak je kennis met diverse bedrijven. We vinden het belangrijk dat jij terechtkomt bij je droombaan. Onze missie is een blijvende impact maken in denken en doen. Dit doen we aan de hand van ons motto: New Thinking.

Omdat de wereld continu verandert, vraagt dit om een andere aanpak, een andere manier van denken en bovendien andere vaardigheden. Dit bereik je niet met een standaard curriculum en daarom ligt onze focus op de praktijk. Tijdens de business opleiding krijg je de ruimte om een groot deel in te vullen naar je eigen ambities en interesses. Hierdoor is het aantal afvalligen binnen het eerste jaar van onze business opleiding erg laag in vergelijking met andere hogescholen.

IBHS_Amsterdam_Hbo_Business_School_LTP_Import_Export
IBHS: Praktijkgericht en Persoonlijk

Voor wie is de business opleiding?

Wij werken in een persoonlijke en kleinschalige omgeving en bieden persoonlijke begeleiding aan iedere student. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je gemotiveerd en gestructureerd studeren. Omdat de opleiding draait om het leren in de praktijk, ga je intensief met je studie om.

Bij IBHS is de praktijk het uitgangspunt, in plaats van lesboeken. Hierdoor ben je, na het afronden van je business opleiding, eigenlijk al een ervaren professional. Je doet namelijk meer ervaring op dan de gemiddelde business-student en dit maakt jou extra interessant voor bedrijven.  Hierdoor heb jij een streepje voor op je eerste baan in het bedrijfsleven.

Gemotiveerde Studenten die Persoonlijke Begeleiding Waarderen

Studenten die Praktijkgericht Willen Leren

Toekomstige Professionals op Zoek naar Werkervaring

Studenten Gericht op Carrière in het Bedrijfsleven

Kleine titel

Wat kun je verwachten tijdens de business opleiding?

Voordat je aan je studie begint, wil je natuurlijk weten wat je hiervan kunt verwachten. Tijdens de 3-jarige business opleiding aan IBHS krijg je veel vrijheid, je kunt namelijk jaarlijks uitstromen met een erkend getuigschrift. Omdat de opleiding kleinschalig is, krijg je veel persoonlijke begeleiding. Hierdoor weet je vanaf het begin waar je aan toe bent en kun je doelgericht studeren.

We vinden het belangrijk dat je een goede basiskennis legt voor de rest van de business opleiding. We slaan een brug tussen het bedrijfsleven en het onderwijs door veel praktijkmomenten te organiseren, zoals een wekelijkse Business Experience en een maandelijkse Business Week. Ook volg je in het eerste jaar een stage van 3 tot 5 maanden. Het curriculum wordt aangepast aan de ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven. Na jaar 1 is het mogelijk om met je propedeuse door te stromen naar jaar 2.

De vakken die je volgt voor je propedeuse zijn:

 • Personal Leadership
 • Introductie Bedrijfskunde
 • Procesmanagement
 • Sustainability
 • Kwaliteitsmanagement & Lean thinking
 • Marketing
 • Performance Management
 • Bedrijfseconomie
 • Briliance of Failure
 • Cross Cultural Management
 • Business Information Technology
 • Toegepast Onderzoek

Subtitel

Wat kun je worden na het afronden van de business opleiding?

Tijdens de business opleiding maak je niet alleen professionele ontwikkeling door, maar ook veel persoonlijke ontwikkeling. Omdat de opleiding erg breed is en je veel leert in de praktijk, kun je na het behalen van je diploma veel kanten op. Wat je droombaan ook is, na het behalen van de business opleiding aan IBHS kan alles.

Subtitel

Zo kun je aan het werk bij:

Praktische informatie over onze business opleiding

Heb je nog vragen over de business opleiding aan de IBHS? Wellicht wordt jouw vraag hier al beantwoord. Als je een andere vraag hebt, kun je gerust contact met ons opnemen. Wij beantwoorden deze graag.

schrijf je in voor de open avond

Inschrijven voor de open avond

Hulp nodig?