Amsterstam HBO Business opleiding

Opleiding Business Development

Het volgen van een business opleiding met een focus op business development biedt jou de mogelijkheid om praktijkkennis op te doen binnen strategisch product en dienstontwikkelingen met alle bijbehorende facetten zoals fusies en overnames, relatiebeheer en marktanalyse. Of je nu droomt van het opzetten van je eigen bedrijf, een manager wilt worden in een toonaangevende onderneming of je zakelijke kennis wilt vergroten, een business opleiding van IBHS is de ideale weg naar een veelbelovende carrière in het bedrijfsleven.

New thinking

HBO Business Development, of toch anders?

Een volledige opleiding binnen Business Development past niet in het straatje van New Thinking. Bij al onze opleidingen staat het principe New Thinking centraal. Zelfstandigheid en het vermogen om zelf keuzes te maken zijn speerpunten van dit principe. We willen juist inzetten op een brede business opleiding waarbij elk belangrijk facet zoals Business Development in de opleiding aan bod komt. Vanuit de praktijk merken bedrijven en organisaties namelijk dat recent afgestudeerden niet alle nodige vaardigheden bezitten. Een praktijkgerichte studie geeft je een betere uitgangspositie dan een persoon die regulier onderwijs heeft genoten.

Zonder een gedegen theoretische basis, is er niets om in de praktijk te brengen. Bij IBHS volbreng je een studie binnen drie jaar. De vakken die in het eerste, tweede en derde jaar aan bod komen lopen flink uiteen, maar zijn allen gericht op business development. Daarbij kan je denken aan de vakken: Kwaliteitsmanagement & Lean thinking, Business Information Technology, Organisatieontwikkeling, Change Management en Innovation Strategies.

En dan?

Wat kan je worden na de studie?

Mede doordat de studie zeer breed is ingestoken, zijn de mogelijkheden na de opleiding Business development ook eindeloos. Hieronder zie je beroepen die veelvuldig gekozen worden door onze studenten die affiniteit hebben met business development:
Business Development Manager
Internationaal Product Manager
Ondernemer
Productmanager

20231002 Masterclass Brilliance of Failure ondernemer Cliff van Hek

Waarom?

Waarom een opleiding business development bij IBHS?

Hiervoor zijn een veel redenen te noemen, maar we belichtten de meest belangrijke redenen die veelvuldig door onze studenten benoemd worden

  • Het heeft een persoonlijk karakter. Je bent niet één van de vele. Aandacht voor de student staat centraal;
  • De praktijk & innovatie staat voorop;
  • De focus van de opleiding is op duurzaamheid en toekomst. Alles wat je leert heeft een betekenis, ook voor later.

Iets voor jou?

Is de Business Development opleiding van IBHS iets voor jou?

Een keuze voor een opleiding doe je niet zomaar. We kunnen ons daarom voorstellen dat je vragen hebt omtrent onze business school, het leerprogramma of andere zaken. Sommige van deze vragen kunnen worden beantwoord middels onze FAQ. Wil je liever spreken met een van de docenten of studenten tijdens een van onze open dagen? Dat kan natuurlijk ook! 

20220422 Business Trip 2022 France_184911

Inschrijven voor de open avond

Hulp nodig?