Business experiences

Voor bedrijven

Bij IBHS – Amsterdam Hbo Business School leren studenten van en in de praktijk. 

Binnen onze BBA-business opleiding besteden wij veel ruimte aan de praktijk.  We slaan een brug tussen onderwijs en het bedrijfsleven.  Onze focus ligt op de praktijk.  Business als vertrekpunt.  Iedere dag delen onze docenten, ondernemers en professionals, hun ervaringen uit de praktijk.  Iedere week is er een Business Experience waarbij we een bedrijf bezoeken. Tijdens een bedrijfsbezoek maken de studenten kennis met het werk, de sfeer en de mogelijkheden in de sector. Ze ervaren de samenhang van verschillende beroepen binnen een bedrijf en krijgen een indruk van bedrijfsprocessen.

Iedere maand is er een Business Week. Ieder jaar is er een Business Trip en een Stage.

Leren doe je door kennis toe te passen.  Door in de praktijk de studiestof te gebruiken op een manier dat een bedrijf er echt iets aan heeft.  Vandaar dat IBHS ervoor heeft gekozen om leren in de praktijk een belangrijke rol te geven.  Dit is terug te vinden in opdrachten bij vakken, de projecten, de praktijkactiviteiten, de stages en de fasewerkstukken.

Concreet geven wij hieraan invulling met behulp van:

IBHS Amsterdam Hbo Business School Business Trip 2023 Vietnam

De Business Trip 2023 Vietnam was een onderdompeling in international business. 11 bedrijven, 22 sites en een veelvoud aan interessante mensen vormden de brug tussen theorie en praktijk. Resultaat: een bredere kijk op de wereld, inspiratie, nieuwe inzichten en een hoop mooie verhalen!

Studentproject 2023 EV Charging Points Allego x IBHS-Amsterdam Hbo Businsess School

Studenten leren van en in de praktijk. Samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs hoort bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor Allego Benelux hebben onze studenten een groot project uitgevoerd met veel leerimpact. Vooruitlopend op de afsluitende presentatie en evaluatie, een kort intro filmpje.

Bezoek aan Voges Verpakkingen

Onze studenten brachten een bezoek bij Voges Verpakkingen in Hillegom. Hier ontwerpen en fabriceert dit bedrijf gespecialiseerde verpakkingen o.a. voor de distributie van planten bijvoorbeeld voor verzendingen.
Zeker leerzaam was hun visie over het gebruik van plastic. Uit hun TNO-onderzoek blijkt dat de rPET verpakkingen die ze gebruiken een veel betere impact heeft op het milieu van die van karton. Albert Voges, de eigenaar, liet zien dat de plastics die ze gebruiken- en hoe ze het gebruiken – het minst belastend is voor het milieu. Een eye-opener voor onze studenten. Het is voor deze reden dat het IBHS veel waarde hecht aan bedrijfsbezoeken.

Bezoek aan All Rent ICT Solutions

Onze studenten hebben een bezoek gebracht aan All rent IT&AV Solutions. Dit mooie bedrijf verzorgt alle mogelijke IT en AV Solutions voor de zakelijke markt. Een bedrijf met een zeer hoog serviceniveau die in de markt bekend staat voor hun complete assortiment en hoog serviceniveau. We werden gastvrij ontvangen door Malin van der Hart, de marketingmanager.

Zij nam onze studenten mee in de uitdagingen van merkbekendheid en positionering.
Een mooie praktische les in servicegerichtheid, vakmanschap en een onvoorwaardelijke drive voor de klanten.

Bezoek aan NNEK

Onlangs brachten onze hbo studenten van het IBHS een bedrijfsbezoek aan NNEK, een vermogensbeheerder met kantoren in Groningen en Amsterdam.

NNEK is actief op meerdere fronten om de professionaliteit van het vakgebied en financiële bewustwording onder jongeren te verbeteren.

In 2 uur tijd schetste het NNEK hun visie op het modere vermogensbeheer; maatschappij bewust beleggen is hun term voor duurzaam beleggen. 

Dit sluit perfect aan bij het vak : Finance” en bij de visie van het IBHS : New Thinking. Beleggen en toch verantwoord omgaan met het milieu en de maatschappij.

De ervaringsverhalen, praktische tips en ervaringen die de studenten krijgen bij hun bedrijfsbezoeken, vinden ze niet terug in hun boeken.

Bezoek aan Heerema

Op bezoek bij Heerema in Leiden. Engineering en business samengebracht. Een verhaal over innovatie en partnerships in de offshore industrie en de maritieme energietransitie voor onze business studenten.

Bezoek aan LTP Import Export

Our Business Experience at LTP Import Export in Hoofddorp. The power of global supply chains, commerce as the bridge between Asia and Europe, a must for our international business students and a nice introduction to our Business Trip.

Bezoek aan Triodos Bank

Op bezoek bij Triodos Bank. De veranderkracht van geld, van duurzaamheid tot positieve beweging, een ondernemend verhaal voor onze business studenten.

Projecten New Business

Spannend, leerzaam en leuk, dat waren de pitches voor ondernemers en investeerders van de Projecten New Business.

Inschrijven voor de open avond

Hulp nodig?