OPLEIDINGEN

Twenty First century education

Samenwerking met het bedrijfsleven

Samenwerking tussen IBHS en het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol. Factoren als concurrentie van Twenty First Century economieën en steeds complexere technologische ontwikkelingen maken het landschap simpelweg te vluchtig om individueel te acteren. Daarom maakt IBHS-gebruik maakt van docenten uit het bedrijfsleven en dat 60% van de opleidingen in het teken staat van praktische toepassingen.

Hoogwaardig diploma

IBHS staat garant voor kwaliteit. Dankzij de samenwerking met SDO Hogeschool ben je verzekerd van een waardevol erkend diploma. Als je het eerste jaar afrondt en formeel 60 EC/studiepunten hebt behaald ontvang je Propedeuse Getuigschrift van de bacheloropleiding HBO. HBO Associate Degree is een officieel erkend tweejarig Hbo-diploma. Het biedt een interessante toegevoegde waarde, juist omdat je reeds na twee jaar al een erkend Hbo-diploma behaalt. Na het HBO Associate Degree volgt er met je laatste jaar het uiteindelijk doel: je Bachelor Degree.

Breed inzetbaar

Na afronding van je opleiding ben je breed inzetbaar. Het zijn brede studies en leiden op voor een carrière bij zowel het MKB als multinationals. Bij de Business opleiding leer je zowel internationaal als nationaal zaken doen. Wellicht wel in je eigen bedrijf als zelfstandig ondernemer. Behoefte aan goed opgeleide managers met excellente organisatiecapaciteiten is erin bijna elke bedrijfstak. Na deze hbo-opleiding ben je daarom breed inzetbaar in veel verschillende functies en vakgebieden.

Entrepreneurship

Tijdens de opleiding Business Management & Ondernemerschap ontwikkel je ondernemervaardigheden, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. Het vermogen om kennis en begrip van zaken en management toe te passen op complexe vraagstukken, zowel systematisch als creatief en om een kritisch inzicht te hebben in hoe de bedrijfsvoering en management-praktijk verbeterd kunnen worden.

Veel begeleiding

Bij IBHS ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Wij hanteren kleine klassen korte lijnen waardoor er geen onderlinge drempels bestaan.
Tijdens projecten en opdrachten zul je gezamenlijk in groepjes en in aanwezigheid van professionals begeleid worden.

Uitstekende werkgelegenheid

Internationale handel leidt tot veel banen en kansen voor goed opgeleide jonge mensen. De behoefte aan internationaal georiënteerde managers met een goede opleiding stijgt door de groeiende wereldhandel. Met kennis van zaken en een goed gevoel voor bedrijfskunde, dienstverlening en e-business schop je het ook als zelfstandig ondernemer ver.

Leren door doen

Zo'n 60% van onze opleidingen staan in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Zowel in het eerst als tweede jaar van je opleiding zul je in samenwerking met een bedrijf een marketing- en of groei-plan moeten uitvoeren. Tevens is er een mogelijkheid om je eigen start-up te realiseren.

Netwerken

Succesvolle ondernemers noemen hun relaties met andere individuen of bedrijven vaak als een belangrijke factor die heeft bijgedragen aan het behalen van hun succes. Door de goede contacten met het bedrijfsleven, je stages en Action Learning projecten krijg je volop de kans een groot netwerk op te bouwen.

Keuzevrijheid

42% van de uiteindelijke inhoud van je opleiding bepaal je zelf. Je stageplek, je rol bij de Action Learning projecten, de minor en je afstudeerthema.

This is where it starts

Studieprogramma

Action Learning is het sleutelwoord: praktijkgericht leren door doen dus! Zo'n 60% van de opleiding staat in het teken van de praktijk. Het studieprogramma is opgezet in overleg met experts uit het bedrijfsleven. Hierdoor sluit het aan bij de behoefte van de branche en bij de laatste trends.

Stage & afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages breng je het geleerde direct in praktijk. In je afstudeeronderzoek komt alles wat je geleerd hebt samen.

Projectonderwijs

Een belangrijk onderdeel in de opleiding zijn de real-life projecten. Je realiseert samen met een bedrijf een real-life (consultancy) project. Hiermee wordt de praktijk het curriculum ingebracht. Het verbindt leren, creativiteit en het bedrijfsleven.

Curriculum

Onze opleiding kennen 5 leerlijnen, gericht op (1) persoonlijk ontwikkeling, (2) profesionele ontwikkeling, (3) praktijk- en toepassinggericht onderzoek, (4) algemeen vormende ontwikkeling en (5) praktijkvorming.
De persoonlijke ontwikkelingsleerlijn bestaat uit personal development en personal well-being en richt zich op karaktervorming. Hierbij moet je denken aan vakken zoals persoonlijke effectiviteit, leiderschapsstijlen en ethiek.
De professionele leerlijnen richten zich op een entrepreneurial mindset en de bedrijfskundige tools om ondernemendheid te realiseren in de praktijk.
De praktijk- en toepassingsgerichte onderzoeksleerlijn focust op kritisch denken, gestructureerd analyseren en communiceren, en probleemoplossend vermogen.
De algemeen vormende leerlijn biedt de basis. Hierbij kan je denken aan vakken als bedrijfskunde, supply chain management, concepting & creativity en ICT.
De praktijk leerlijn brengt tot slot alles samen in projecten, praktijkactiviteiten en stages.

Kosten

IBHS is een kleinschalige particuliere school. Doordat het particuliere opleidingen zijn, ligt het collegegeld hoger dan bij het gesubsidieerde onderwijs. Met meer budget kan IBHS extra investeren in betere docenten, kleinere klassen, aansprekende projecten en meer lessen. De aandacht die IBHS besteedt aan de kwaliteit van het onderwijs resulteert in tevreden studenten.
De opleidingen kosten €18.500,-- per jaar.

Financiering van de opleiding

Je kunt als student aan particulier onderwijs meer lenen dan een student aan een regulier school. Let op, het blijft lenen en je zult het bedrag dus moeten terugbetalen. Het bedrag dat je kunt lenen dekt de hogere studiekosten die een particulier instituut vraagt. Wanneer je het ervoor over hebt financieel in je toekomst te investeren, en je ziet meer voordelen in het studeren aan een particuliere instelling, is het een optie om te overwegen.

Studeren bij IBHS is een bewuste keuze. De meerderheid van de studenten betaalt de opleiding (deels) zelf en is daardoor extra gemotiveerd. Dit zorgt voor goede resultaten en enthousiaste docenten. De docenten stimuleren je daarnaast om het beste in jezelf naar boven te halen.

Bij DUO kun je dankzij de samenwerking met SDO Hogeschool een lening afsluiten tegen zeer gunstige voorwaarden: je betaalt geen rente (0%, rente in 2020), je hebt veel tijd om af te lossen (35 jaar) en hoeft na afronding van je studie maandelijks nooit meer dan 4% van het extra inkomen boven het minimumloon terug te betalen. Bekijk de website (www.DUO.nl) van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) voor meer informatie.

Na de studie

Met het hbo-diploma van Business Management & Ondernemerschap or Hotel & Hospitality Management kun je doorstromen naar vele masters in binnen- en buitenland.  Voor een WO-master moet je over het algemeen een premaster volgen.

Hotel & Hospitality
Management

Business Management & Entrepreneurship

Toelating

Toelatingseisen

Havo-, vwo-, mbo4-diploma.

Toelating met elk profiel.

Starten in januari of september?

Je kunt op twee momenten in het jaar bij IBHS starten: in januari of in september.

Vrijstellingen

Sluit je vooropleiding aan op de hbo-opleiding Business Management & Ondernemerschap, dan kun je eventueel in aanmerking komen voor vrijstellingen.

Onvoldoende vooropleiding

Ben je ouder dan 21 jaar en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Op basis van een assessment word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten.

Van vwo naar hbo

Heb jij vwo als vooropleiding?  Dan biedt deze hbo opleiding van IBHS je genoeg uitdagingen en kan je de opleiding in 3 jaar afronden.

IBHS biedt snelle en intensieve programma’s waarbij je je hbo diploma in drie jaar kunt halen.  

Je hbo-opleiding aan IBHS leidt je op tot manager binnen en buiten de branche.  Zo kun je in veel verschillende functies en bij diverse bedrijven terecht.  Dat zorgt voor brede inzetbaarheid en meer kansen op de arbeidsmarkt.

IBHS onderscheidt zich door haar praktijkgerichte opleidingen.  Je volgt lessen van docenten uit de praktijk, past je kennis toe in de projecten en doet praktijkervaring op door je twee stages en een afstudeeropdracht.  Een groot verschil met universitaire studies, die vooral theoretisch zijn.

let's take the first step