Praktijkleren bij IBHS – Amsterdam Hbo Business School

Binnen ons geaccrediteerde curriculum besteden wij veel ruimte aan de praktijk.  We slaan een brug tussen onderwijs en het bedrijfsleven.  Onze focus ligt op de praktijk.  Business als vertrekpunt. Iedere dag delen ondernemers en professionals hun ervaringen uit de praktijk. Iedere week is er een Business Experience.  Iedere maand is er een Business Week.  Ieder jaar is er een Business Trip en kent een Stage.  Dit maakt studeren uitdagend, relevant en leuk bij IBHS.

 

Persoonlijke groei door de beroepspraktijk

De sleutel is Action Learning of Learning-by-Doing zoals sommigen het noemen.  “Learning is experiencing” zei Albert Einstein [1879-1955].  Door actief met de stof om te gaan, leer je meer, met meer plezier.  Toepassen en extra praktijk geven inspiratie, stimuleert nieuwsgierigheid en maakt het nut van iets inzichtelijk.

 

Docenten uit de praktijk

Hierdoor staat de beroepspraktijk centraal en niet het lesboek.  Praktijkmensen delen hun ervaringen, ze brengen de praktijk het lokaal in.  Geen fulltime leraren, maar wel bekwaam.  Ze zijn experts op hun gebied en brengen de morres van de werkvloer met zich mee.

 

Stages, zeker ook internationaal

De opleiding kent 3 stages.  Geen vrijblijvende meewerkstages, maar inhoudelijk begeleide stages waar je echt leert in de praktijk.

 

Business Experiences of bedrijfsbezoeken

Tijdens de lesweken zijn er WEKELIJKSE excursies, games, gastlessen, projecten, workshops, beurzen (buiten curriculum).  Het bedrijfsleven (het MKB) bestaat uit zo veel en zo verschillende bedrijven dat stages alleen geen goed beeld geven.  Deze praktijkmomenten geven je een enorme boost.

Dit alles werkt motiverend, elkaar stimulerend, het verbreedt je wereld.

Zo ontstaat een positieve groeicultuur.

 

Onze opleiding sluit aan bij de praktijk en biedt een toegevoegde waarde voor de toekomst.  Uiteraard is toetsing daar een onderdeel van.  Bij IBHS toetsen we door het praktisch toepassen (via beroepsauthentieke opdrachten). 

 

Je kan starten in oktober en in januari met onze business opleiding.  Met de juiste vooropleiding bestaat ook de mogelijkheid om in het 2de jaar in te stromen.

 

Meer weten?

Kom langs op de Prinsengracht 701 of bel met 020-210 15 10.
Wij vertellen je graag meer over business in de praktijk, New Thinking, de sfeer, de opleiding en wat studeren aan IBHS nou zo uniek maakt.